Hovězí pečeně na slanině
140 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 75gramůSlanina vepřová
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 1gramNové koření celé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
716 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na větší kusy, opláchneme a protkneme polovinou dávky slaniny, osolíme, opepříme a opečeme na části tuku.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, dozlatova osmažíme na zbylém tuku a mírně zalijeme vodou.
- 3Do základu vložíme opečené maso, přidáme nové koření a maso dusíme pod poklicí doměkka.
- 4Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.
- 5Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut.
- 6Šťávu procedíme, dosolíme a přidáme zbylou slaninu, nakrájenou na malé kostičky a částečně roztavenou. Šťávu ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.