Hovězí pečeně na slanině

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
716 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na větší kusy, opláchneme a protkneme polovinou dávky slaniny, osolíme, opepříme a opečeme na části tuku.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, dozlatova osmažíme na zbylém tuku a mírně zalijeme vodou.
  • 3
    Do základu vložíme opečené maso, přidáme nové koření a maso dusíme pod poklicí doměkka.
  • 4
    Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.
  • 5
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut.
  • 6
    Šťávu procedíme, dosolíme a přidáme zbylou slaninu, nakrájenou na malé kostičky a částečně roztavenou. Šťávu ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.