Hovězí pečeně na zelenině se smetanou (svíčková)

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
797 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme si maso, odblaníme, protkneme plátky slaniny a osolíme.
  • 2
    Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme v kastrole. Poté přidáme máslo a pokrájenou zeleninu s cibulí. Zeleninu osmahneme a pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Poté maso podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté, později odkryté.
  • 3
    Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a do šťávy vmícháme smetanu smíchanou s hrubou moukou. Za stálého míchání krátce povaříme.
  • 4
    Dle chuti a potřeby přidáme před povařením strouhanou citrónovou kůru a po odstavení z ohně citrónovou šťávu.
  • 5
    Jako přílohu podáváme knedlíky anebo makaróny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.