Hovězí pečeně pikantní
110 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 120gramůCibule
- 250gramůZelenina nakládaná
- 20gramůFeferony
- 300mililitrůVíno červené
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 5mililitrůOmáčka sojová pikantní
- 3mililitryOcet vinný červený
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůPaprika mletá pálivá
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 3gramyBobkový list
- 20gramůJíška hotová tmavá
- 600gramůBrambory vařené
- 40gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
15 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso vcelku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme ze všech stran v rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, feferonku na slabé nudličky. Maso vyndáme, do oleje nasypeme cibuli s feferonkou, orestujeme, zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přelijeme do pekáče, přiložíme maso, podlijeme vínem, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, osolíme, opepříme a dáme péct. Asi po půl hodině, kdy se víno téměř odpaří, podlijeme vývarem, přidáme nakládanou zeleninu, dochutíme octem, sojovou omáčkou a dopečeme. Občas podlijeme vývarem.
- 2Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu v pekáči zahustíme jíškou, chvíli povaříme a odstavíme.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.