Hovězí pečeně písecká

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
852 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso opláchneme a protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na tuku částečně osmahneme. Přidáme maso, krátce je opečeme a zalijeme trochou vlažného vývaru. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme teplým vývarem.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vlažným vývarem a dobře rozmícháme. Přidáme sardelovou pastu a provaříme.
  • 4
    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.