Hovězí pečeně písecká
140 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 750gramůHovězí maso zadní
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůTuk
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůSardelová pasta
- 1litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
852 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme a protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na tuku částečně osmahneme. Přidáme maso, krátce je opečeme a zalijeme trochou vlažného vývaru. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme teplým vývarem.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vlažným vývarem a dobře rozmícháme. Přidáme sardelovou pastu a provaříme.
- 4Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.