Hovězí pečeně po pražsku
140 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 60gramůVejce slepičí
- 37,5gramůSalám měkký
- 37,5gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 120gramůTuk
- 25gramůSůl
- 1200mililitrůVoda pitná
- 750gramůHovězí maso zadní
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
890 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme a nakrájíme na podlouhlé díly. Uprostřed prořízneme kapsu a naplníme ji směsí z vajec, hrášku a salámu. Kapsu uzavřeme jehlou nebo špejlí. Maso osolíme a opepříme.
- 2Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a osmahneme dorůžova na větší části tuku. Na tomto základu krátce opečeme naplněné maso. Potom přilijeme vodu a pod poklicí maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme a doléváme vodu.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Za občasného míchání vaříme nejméně 20 minut.
- 4Nakonec šťávu procedíme, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.