Hovězí pečeně po pražsku

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
890 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso opláchneme a nakrájíme na podlouhlé díly. Uprostřed prořízneme kapsu a naplníme ji směsí z vajec, hrášku a salámu. Kapsu uzavřeme jehlou nebo špejlí. Maso osolíme a opepříme.
  • 2
    Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a osmahneme dorůžova na větší části tuku. Na tomto základu krátce opečeme naplněné maso. Potom přilijeme vodu a pod poklicí maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme a doléváme vodu.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Za občasného míchání vaříme nejméně 20 minut.
  • 4
    Nakonec šťávu procedíme, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.