Hovězí pečeně přírodní
140 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 37,5gramůSlanina vepřová
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 120gramůTuk
- 1litrVoda pitná
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
609 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté maso protkneme slaninou po vlákně, osolíme a opepříme.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na tuku částečně osmahneme. Přidáme maso, krátce je s cibulí opečeme, zalijeme trochou vody a pod poklicí dusíme doměkka (pečeme).
- 3Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.
- 4Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut.
- 5Šťávu procedíme, dosolíme a znovu krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.