Hovězí pečeně přírodní (základní předpis)
55 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 750gramůHovězí svíčková
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrnekHovězí vývar základní
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, odblaníme, protkneme proužky slaniny a osolíme.
- 2Cibuli drobně pokrájíme a osmahneme na větší části másla. Poté přidáme maso a opečeme ze všech stran. Opepříme,mírně podlijeme a dáme péct do trouby. Z počátku pečeme maso přikryté, poté bez poklice.
- 3Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu rozředíme vývarem. Zahustíme moučným máslem připraveným z druhé části másla a mouky. Chvíli povaříme a poté přecedíme.
- 4Maso podlijeme částí omáčky a zbytek omáčky podáváme zvlášť.
- 5Přílohou může být dušená zelenina, brambory, knedlíky, kompoty, rýže, krokety, opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.