Hovězí pečeně přírodní (základní předpis)

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
530 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, odblaníme, protkneme proužky slaniny a osolíme.
  • 2
    Cibuli drobně pokrájíme a osmahneme na větší části másla. Poté přidáme maso a opečeme ze všech stran. Opepříme,mírně podlijeme a dáme péct do trouby. Z počátku pečeme maso přikryté, poté bez poklice.
  • 3
    Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu rozředíme vývarem. Zahustíme moučným máslem připraveným z druhé části másla a mouky. Chvíli povaříme a poté přecedíme.
  • 4
    Maso podlijeme částí omáčky a zbytek omáčky podáváme zvlášť.
  • 5
    Přílohou může být dušená zelenina, brambory, knedlíky, kompoty, rýže, krokety, opečené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.