Hovězí pečeně s brusinkovou omáčkou

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
47 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
920 mg
Vápník
29 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Hovězí pečeni omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče s rozpáleným slunečnicovým olejem. Maso ze všech stran opečeme, poté vložíme do trouby a pečeme 90 minut.
  • 2
    Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 3
    Z pekáče slijeme všechen tuk. Do pekáčku nalijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu, potom přidáme brusinkový džem, důkladně promísíme. Škrob smícháme s portským vínem a přimícháme do pekáčku, osolíme, opepříme a ještě jednou důkladně promícháme.
  • 4
    Hovězí pečeni krájíme na plátky, servírujeme na připravené talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 30. 12. 2016
Hovězí pečeně s brusinkovou omáčkou
Těšila jsem se na sváteční pikantní jídlo. Bohužel je tato omáčka poměrně fádní i přes použité portské (nemělo čas předat jídlu svou skvělou chuť, protože se v pokrmu vaří jen do zhoustnutí omáčky a to je málo) a myslím, že hlavní důvod je v postupu. Pro případné další experimentátory doporučuji použít klasický cibulovo-zeleninový základ, zasmahnout hladkou mouku, pak přidat víno a výpek z masa a pořádně provařit. Pak teprve přidat brusinky. Bohužel recept tak, jak je napsaný, nemůžu s čistým svědomím doporučit.