Hovězí pečeně s brusinkovou omáčkou
135 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 1kilogramHovězí plec
- Omáčka
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceDžem brusinkový
- 100mililitrůVíno portské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
47 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
920 mg
Vápník
29 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Hovězí pečeni omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče s rozpáleným slunečnicovým olejem. Maso ze všech stran opečeme, poté vložíme do trouby a pečeme 90 minut.
- 2Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Z pekáče slijeme všechen tuk. Do pekáčku nalijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu, potom přidáme brusinkový džem, důkladně promísíme. Škrob smícháme s portským vínem a přimícháme do pekáčku, osolíme, opepříme a ještě jednou důkladně promícháme.
- 4Hovězí pečeni krájíme na plátky, servírujeme na připravené talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 30. 12. 2016
Hovězí pečeně s brusinkovou omáčkou
Těšila jsem se na sváteční pikantní jídlo. Bohužel je tato omáčka poměrně fádní i přes použité portské (nemělo čas předat jídlu svou skvělou chuť, protože se v pokrmu vaří jen do zhoustnutí omáčky a to je málo) a myslím, že hlavní důvod je v postupu. Pro případné další experimentátory doporučuji použít klasický cibulovo-zeleninový základ, zasmahnout hladkou mouku, pak přidat víno a výpek z masa a pořádně provařit. Pak teprve přidat brusinky. Bohužel recept tak, jak je napsaný, nemůžu s čistým svědomím doporučit.