Hovězí pečeně s houbami a jablky
110 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 2lžíceTuk
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5litrŠťáva jablečná 100%
- 20gramůHouby sušené
- 4kusyRajčata
- 2kusyJablka
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
22 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
- 2Maso omyjeme, osušíme a prudce osmahneme ze všech stran ve velké pánvi na rozpáleném tuku. Potom k masu přisypeme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Maso opepříme a osolíme, do pánve přilijeme 1,5 dl jablečné šťávy a dusíme přikryté pokličkou 60-90 minut. Podle potřeby přiléváme jablečnou šťávu, maso občas přelijeme výpekem.
- 3Houby namočíme na 10 minut do vlažné vody, pak je vymačkáme a necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a dužninu nakrájíme na kousky.
- 4Jablka oloupeme, rozkrájíme na dílky a vykrojíme z nich jádřince.
- 5Po 1 hodině dušení k masu přidáme nakrájená rajčata, houby a jablka, dochutíme pepřem a solí a dusíme ještě 15 minut. Poté omáčku znovu dochutíme a zjemníme přimícháním smetany.
- 6Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.