Hovězí pečeně s hříbky
80 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 50gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 300gramůHříbky čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3decilitryVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
38 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na silnější proužky.
- 2Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Každý plátek na několika místech prořízneme a protkneme proužky slaniny.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dvě třetiny nakrájené cibule. Pak přidáme plátky masa, krátce je prudce opečeme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, až je maso zcela měkké. Pak maso vyjmeme, do šťávy přimícháme dvě třetiny nakrájených hub a krátce je podusíme.
- 4V druhé pánvi na rozehřátém másle orestujeme zbylou cibuli a hříbky.
- 5Plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně orestovanou cibuli s hříbky, přelijeme šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.