Hovězí pečeně s okurkami a mrkví
75 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 750gramůHovězí maso zadní
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 3kusyOkurky nakládané
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso opepříme, osolíme a opečeme na zpěněné cibuli po všech stranách. Maso poté podlijeme vývarem nebo vodou a budeme dusit za stálého obracení nejdříve přikryté. Později maso dopékáme bez poklice.
- 2Jakmile je maso téměř měkké, přidáme k němu očištěnou a na tenké nudličky nakrájenou mrkev, dusíme do měkka. Téměř ke konci přidáme stejně nakrájené znojemské okurky, které necháme přejít varem.
- 3Omáčku zahustíme moučným máslem a krátce povaříme.
- 4Přípečky ze stěn průběžně seškrabujeme do šťávy, aby měla správnou barvu. Omáčku již necedíme a můžeme přidat i petrželovou nať.
- 5Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, vídeňské knedlíky, noky anebo saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.