Hovězí pečeně s okurkami a mrkví

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso opepříme, osolíme a opečeme na zpěněné cibuli po všech stranách. Maso poté podlijeme vývarem nebo vodou a budeme dusit za stálého obracení nejdříve přikryté. Později maso dopékáme bez poklice.
  • 2
    Jakmile je maso téměř měkké, přidáme k němu očištěnou a na tenké nudličky nakrájenou mrkev, dusíme do měkka. Téměř ke konci přidáme stejně nakrájené znojemské okurky, které necháme přejít varem.
  • 3
    Omáčku zahustíme moučným máslem a krátce povaříme.
  • 4
    Přípečky ze stěn průběžně seškrabujeme do šťávy, aby měla správnou barvu. Omáčku již necedíme a můžeme přidat i petrželovou nať.
  • 5
    Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, vídeňské knedlíky, noky anebo saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.