Hovězí pečeně s rajčatovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 1500gramůHovězí svíčková
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 3špetkyPepř černý mletý
- 3špetkySůl
- 50gramůRajčata
- 30gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVývar telecí
- 50gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
659 mg
Postup přípravy
- 1Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme sekaným tymiánem. Pečeme při 230 °C 15 minut, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 45 minut.
- 2Pečeni vyjmeme z trouby a zakryjeme alobalem. Do pekáče přilijeme vývar, přidáme pokrájená rajčata a vaříme 5 minut. Poté osolíme, opepříme a přimícháme máslo.
- 3Plátky masa servírujeme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.