Hovězí pečeně se žampiony

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
24 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
521 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso opečeme po všech stranách na slanině nakrájené na kostičky. Osolíme, přidáme pepř, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme 150 ml vývaru a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
  • 2
    Potom nádobu vložíme do trouby a za občasného přelévání šťávou a podlévání vývarem upečeme maso doměkka.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a naporcujeme. Ze šťávy odstraníme celý pepř, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a zalijeme vínem a smetanou rozmíchanou s moukou. Vše ještě dobře provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.