Hovězí pečeně se žampiony
80 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 80gramůSlanina vepřová
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1šálekVíno bílé
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 5decilitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
24 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
521 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso opečeme po všech stranách na slanině nakrájené na kostičky. Osolíme, přidáme pepř, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme 150 ml vývaru a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
- 2Potom nádobu vložíme do trouby a za občasného přelévání šťávou a podlévání vývarem upečeme maso doměkka.
- 3Měkké maso vyjmeme a naporcujeme. Ze šťávy odstraníme celý pepř, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a zalijeme vínem a smetanou rozmíchanou s moukou. Vše ještě dobře provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.