Hovězí pečeně znojemská
140 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 37,5gramůSlanina vepřová
- 150gramůOkurky nakládané
- 1litrVoda pitná
- 750gramůHovězí maso zadní
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 120gramůTuk
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté maso protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a částečně osmahneme na 2/3 tuku. K cibuli přidáme maso, krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodou.
- 3Měkké maso vyjmeme, vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a povaříme.
- 4Šťávu procedíme přes hustý cedník, přisolíme a povaříme.
- 5Sterilované okurky nakrájíme na plátky a krátce je podusíme na zbývajícím tuku.
- 6Při podávání dáváme na každou porci dávku podušených okurek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.