Hovězí pečeně znojemská

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnuté maso protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a částečně osmahneme na 2/3 tuku. K cibuli přidáme maso, krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodou.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a povaříme.
  • 4
    Šťávu procedíme přes hustý cedník, přisolíme a povaříme.
  • 5
    Sterilované okurky nakrájíme na plátky a krátce je podusíme na zbývajícím tuku.
  • 6
    Při podávání dáváme na každou porci dávku podušených okurek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.