Hovězí pečínka v aspiku
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůHovězí maso zadní
- 4lžíceOlej stolní
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
18 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
297 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme a prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou. V pánvi rozpálíme trošku oleje a maso zprudka krátce orestujeme.
- 2Poté přemístíme do pekáčku, do kterého jsme dali zbytek oleje a najemno nasekanou cibuli. Ochutíme solí, pepřem a pečeme asi hodinu při teplotě 180C.
- 3Mezitím připravíme želatinu podle návodu na obalu. Část si odložíme na potření, zbytek necháme ztuhnout v misce.
- 4Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky, jako celek přelijeme želatinou a podáváme dozdobené kousky ztuhlého aspiku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.