Hovězí perkelt s rajčaty a paprikou
50 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 3kusyPaprika zelená
- 5kusůRajčata
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, posypeme paprikou, zamícháme a krátce smažíme. Pak k cibuli přidáme kostičky masa a prudce ho po všech stranách osmahneme. Když pustí šťávu, směs opepříme a osolíme, podlijeme vývarem a dusíme. V průběhu dušení občas zamícháme a podle potřeby podléváme.
- 4Po 15 minutách dušení přidáme nakrájenou papriku a rajčata, vše dusíme přikryté poklicí doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.