Hovězí plátky na houbách III
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceHořčice
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 1hrnekHouby sušené
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1litrHovězí vývar základní
- 150gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
961 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky. Plátky masa nařízneme na okrajích, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej, plátky masa v něm opečeme a následně vložíme do tlakového hrnce. V oleji potom zpěníme nadrobnou nakrájenou cibuli, kterou přidáme k masu. Nakonec podlijeme vývarem a dusíme asi 45-60 minut.
- 3Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme houby, dochutíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě nebo jíškou a necháme provařit. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, vložíme plátky masa a necháme ještě chvilku vařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 9. 10. 2016
Hovězí plátky na houbách III
Na jednu porci jsem počítala 150 g masa, pro naši rodinu je to dostačující množství. Plátky jsem v mouce neobalovala, ale použila všechnu na zahuštění. Houby jsem dala hned v začátku a v papiňáku stačilo 20 minut a maso bylo měkké. Zakysku jsem dala nahoru už na talíři na maso, při své" šikovnosti" vím, že by se mi omáčka zaručeně srazila. Palec nahoru.🙂