Hovězí plátky na pepři

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
810 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opečeme zprudka po obou stranách na části tuku.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a dorůžova osmažíme na zbylé dávce tuku. Přidáme mletý pepř a zalijeme trochou vody. Na tento základ vložíme opečené maso a dusíme téměř doměkka. Během dušení plátky obracíme a podléváme horkou vodou.
  • 3
    Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme teplou vodou a rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 4
    Nakonec šťávu podle chuti přisolíme, procedíme na plátky a vše ještě krátce povaříme.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.