Hovězí plátky na slanině
110 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1300mililitrůVoda pitná
- 100gramůTuk
- 250gramůCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
609 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na části tuku a vyjmeme.
- 2Do tuku po opékání masa přidáme zbylý tuk a v něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Mírně ji podlijeme vodou.
- 3Do základu vložíme opečené plátky a pod poklicí je dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
- 4Plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.
- 5Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník zpět na maso, přisolíme a přidáme na kostičky nakrájenou, částečně roztavenou slaninu. Vše ještě krátce povaříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.