Hovězí plátky na slanině

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
9 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
461 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po okrajích nařízneme.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do kastrolu a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji.
  • 3
    Hovězí plátky osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Vložíme je na cibulový základ a opečeme po obou stranách. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení plátky obracíme a podléváme horkou vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 5. 6. 2016
Hovězí plátky na slanině
Nepoužila jsem hovězí zadní ale podplečí. Jsem zvyklá šťávu zahušťovat až po vyjmutí masa. Používám tzv. suchou jíšku, je to mouka opražená nasucho do béžového odstínu. Šťáva se pak musí nechat minimálně 20 minut provařit a nakonec jsem ji procedila, ale není to nutné. Dávám palec nahoru, jídlo má příjemnou chuť po použitých surovinách, hezky voní po slanině.🙂