Hovězí plátky na žampionech
110 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 1gramKmín celý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
735 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme blány, osolíme, opepříme a opečeme zprudka po obou stranách na části tuku.
- 2K tuku od opékání plátků přidáme ještě zbytek nepoužitého tuku a dorůžova v něm osmažíme cibuli nakrájenou na drobno. Zalijeme ji vodou, vložíme opečené plátky, přidáme kmín a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
- 3Plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.
- 4Nakonec šťávu procedíme zpět na plátky, přidáme očištěné, opláchnuté, na plátky nakrájené žampiony, podušené na tuku a ještě přisolíme podle chuti a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 30. 5. 2016
Hovězí plátky na žampionech
Když máme chuť na českou klasiku, maso na houbách bývá častá volba. Já maso popráším moukou hned před opékáním, protože osmahnutá mouka spolu s masem dá šťávě výbornou chuť. Pak už samozřejmě nezahušťuji, i když možné by to bylo. S rýží skvělé jídlo. Palec nahoru je samozřejmostí 🙂
Anonymní uživatel
po 30. 5. 2016
Hovězí plátky na žampionech
Když máme chuť na českou klasiku, maso na houbách bývá častá volba. Já maso popráším moukou hned před opékáním, protože osmahnutá mouka spolu s masem dá šťávě výbornou chuť. Pak už samozřejmě nezahušťuji, i když možné by to bylo. S rýží skvělé jídlo. Palec nahoru je samozřejmostí 🙂