Hovězí plátky na zázvoru
60 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 600gramůHovězí maso zadní
- 80gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
893 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na tenké plátky (dva na porci), okraje nařízneme, maso naklepeme. Plátky osolíme a okořeníme zázvorem.
- 2Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, vložíme maso a po obou stranách opečeme. Přidáme oloupanou, nastrouhanou cibuli a utřený česnek. Vše krátce osmahneme, podlijeme vodou (nebo vývarem), zvolna dusíme pod pokličkou do měkka.
- 3Když je maso zcela měkké, vysmahneme šťávu na tuk, poprášíme moukou a podlijeme vodou. Přilijeme smetanu a povaříme.
- 4Podáváme s rýží nebo s knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.