Hovězí plátky s dashi omáčkou

175 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
29 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hovězího masa odstraníme tuk, který nakrájíme na malé kousky. Maso dáme na talíř, překryjeme kuchyňskou fólií a dáme na 2,5 hodiny do ledničky. Mezitím namočíme nudle Ramen asi na 4 minuty do horké vody. Poté scedíme a nudle nakrájeme na 6 cm dlouhé kousky.
  • 2
    Maso vyndáme z ledničky a nakrájíme ho na velmi tenké plátky. Na velký mělký talíř rozložíme plátky masa, nakrájené houby, pórek, kedlubnu, sýr, tuk, nudle a petržel.
  • 3
    V menším hrnci smícháme dashi, sójovou omáčku, saké a cukr. Povaříme dokud se cukr nerozpustí.
  • 4
    Připravíme si na stůl vařič s rendlíkem a dáme tam rozehřát tuk. Každý strávník si rozklepne do svojí misky vajíčko.
  • 5
    Nejdříve osmahneme nakrájený pórek, potom plátky masa, které poté odložíme stranou na talíř. K pórku přidáme připravenou zeleninu a podlijeme dashi omáčkou. Vaříme asi 7 minut. Maso zpátky vrátíme do rendlíku a vaříme asi 2 minuty. Nakonec posypeme kousky petržele.
  • 6
    Každý strávník si maso i zeleninu namáčí v misce s vajíčkem, které se vlivem horkých surovin uvaří.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.