Hovězí plátky s houbami a smetanou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí plátky na okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, jemně zaprášíme moukou a na rozehřátém másle opečeme z obou stran. Poté je vyndáme zvlášť na talíř.
  • 2
    Do másla přidáme rozkrájenou slaninu, sklovitě ji rozškvaříme a do světležluta osmahneme i cibuli jemně nakrájenou. Rozkrájené žampióny přidáme k cibuli i slanině, krátce osmahneme, přidáme opečené plátky masa, nasekanou petrželovou nať a za mírného podlévání dusíme do měkka.
  • 3
    K hotovým, měkkým plátkům přilijeme smetanu, přidáme nasekané kapary, krátce povaříme. Dle chuti zakapeme citrónovou šťávou.
  • 4
    Jako přílohu podáváme jemné noky nebo makaróny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.