Hovězí plátky s houbami a smetanou
70 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKapary sterilované
- 1lžíceSlanina vepřová
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4plátkyHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 1šálekSmetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí plátky na okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, jemně zaprášíme moukou a na rozehřátém másle opečeme z obou stran. Poté je vyndáme zvlášť na talíř.
- 2Do másla přidáme rozkrájenou slaninu, sklovitě ji rozškvaříme a do světležluta osmahneme i cibuli jemně nakrájenou. Rozkrájené žampióny přidáme k cibuli i slanině, krátce osmahneme, přidáme opečené plátky masa, nasekanou petrželovou nať a za mírného podlévání dusíme do měkka.
- 3K hotovým, měkkým plátkům přilijeme smetanu, přidáme nasekané kapary, krátce povaříme. Dle chuti zakapeme citrónovou šťávou.
- 4Jako přílohu podáváme jemné noky nebo makaróny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.