Hovězí plátky s mrkvovým pyré
80 min.

Ingredience
- 200gramůHovězí maso zadní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMrkev kořen
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme je, nasucho opečeme, podlijeme a dusíme.
- 2Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozředěnou vodou, povaříme a nakonec přidáme kousek másla.
- 3Zvlášť udusíme očištěnou, nakrájenou mrkev. Měkkou ji prolisujeme nebo umixujeme a navršíme na hotové plátky.
- 4Pokrm zdobíme kostičkou másla obalenou v sekané petrželce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.