Hovězí plátky se sýrem
80 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůHovězí kýta
- 2lžíceAnglická slanina
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
- 2V kastrole vyškvaříme jemně nakrájenou slaninu, přidáme máslo a připravené plátky. Krátce je opečeme po obou stranách a mírně podlité dusíme doměkka. Maso obrátíme, přidáme nakrájená, oloupaná rajčata a dusíme doměkka.
- 3Nakonec přidáme smetanu smíchanou se lžičkou mouky, promícháme a každý plátek posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.