Hovězí plátky se sýrovým sněhem
90 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí maso zadní
- 5gramůPetržel - nať
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
7 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
263 mg
Cukr
284 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.
- 2Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, zředíme, povaříme a nakonec přidáme kousek másla.
- 3Vychladlé maso nakrájíme na plátky, vložíme do vymazaného pekáče a na každý plátek navršíme pevný sníh z bílků smíchaný s nastrouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéci.
- 4Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.