Hovězí plátky v houbové omáčce
75 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí maso zadní
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 300gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3decilitryVoda pitná
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
39 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v polovině připravené mouky a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
- 2Na másle osmažíme cibulku nadrobno, přidáme nakrájené houby, plátky masa i s výpekem, podlijeme vodou a necháme zakryté dusit asi 40 minut, podle potřeby podléváme vodou.
- 3Když je maso měkké zalijeme vše smetanou s rozmíchanou moukou, dosolíme a necháme povařit do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.