Hovězí plec s tuňákem
145 min.
Ingredience
- 360gramůCibule
- 150gramůTuňák v oleji
- 1kusCeler řapíkatý
- 200mililitrůVíno bílé
- 3lžíceOcet vinný
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 2kusyBobkový list
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1,7kilogramyHovězí plec
- 0,5lžíceKapary sterilované
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme cibuli nakrájenou na plátky, řapíkatý celer nakrájený na kousky, několik lístků šalvěje a bobkové listy. Zalijeme olejem a na středním ohni 4-5min zpěníme. Poté vložíme maso a zprudka jej z každé strany cca 4min opečeme. Přidáme kapary, tuňáka, podlijeme octem, vínem a ochutíme solí.
- 2Teplotu snížíme na minimum, zakryjeme a dusíme cca 2hodiny.
- 3Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a uchováváme teplé.
- 4Ze šťávy vyjmeme koření a propasírujeme. Maso podáváme nakrájené na plátky, přelité horkou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.