Hovězí po Domažlicku s kedlubnou a šunkou
90 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 0,5lžíceSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1,5lžíceHořčice
- 1kusKedlubna
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2kusyOkurky nakládané
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5decilitrůBujón hovězí
- 3lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 4plátkyŠunka krůtí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
23 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené zadní hovězí maso pokrájíme přes vlákno na plátky silné asi 1.5 mm. Přes igelitový sáček je mírně rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní křenovou hořčicí. Kedlubnu, mrkev a cibuli oloupeme, omyjeme a pokrájíme na hranolky. Petrželku kudrnku omyjeme pod tekoucí vodou, setřepeme ji a petrželku drobně pokrájíme. Dvě sladkokyselé menší okurky podélně rozkrojíme na poloviny.
- 2Velké plátky krůtí uzené šunky položíme na plátky masa. Na jednu polovinu plátků poklademe hranolky kedlubny, mrkve cibule, okurky, posypeme petrželkou. Plátky přehneme na polovinu, utvoříme kapsy. Konce dobře uzavřeme párátky a obalíme v hladké mouce.
- 3V hrnci si rozpálíme olej s máslem. Maso restujeme dozlatova přibližně po 3 minutách z každé strany. Poté přilijeme hovězí bujón a maso dusíme doměkka přibližně 1 hodinu. Když je měkké, vyjmeme ho. V misce si v zakysané smetaně rozmícháme kukuřičný škrob Maizenu. Přimícháme ji do šťávy, necháme přejít varem. Případně dochutíme solí. Maso dáme na talíře (bez párátek), přelijeme smetanovou šťávou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.