Hovězí po Domažlicku s kedlubnou a šunkou

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
23 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené zadní hovězí maso pokrájíme přes vlákno na plátky silné asi 1.5 mm. Přes igelitový sáček je mírně rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní křenovou hořčicí. Kedlubnu, mrkev a cibuli oloupeme, omyjeme a pokrájíme na hranolky. Petrželku kudrnku omyjeme pod tekoucí vodou, setřepeme ji a petrželku drobně pokrájíme. Dvě sladkokyselé menší okurky podélně rozkrojíme na poloviny.
  • 2
    Velké plátky krůtí uzené šunky položíme na plátky masa. Na jednu polovinu plátků poklademe hranolky kedlubny, mrkve cibule, okurky, posypeme petrželkou. Plátky přehneme na polovinu, utvoříme kapsy. Konce dobře uzavřeme párátky a obalíme v hladké mouce.
  • 3
    V hrnci si rozpálíme olej s máslem. Maso restujeme dozlatova přibližně po 3 minutách z každé strany. Poté přilijeme hovězí bujón a maso dusíme doměkka přibližně 1 hodinu. Když je měkké, vyjmeme ho. V misce si v zakysané smetaně rozmícháme kukuřičný škrob Maizenu. Přimícháme ji do šťávy, necháme přejít varem. Případně dochutíme solí. Maso dáme na talíře (bez párátek), přelijeme smetanovou šťávou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.