Hovězí po tatarsku
50 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 2kusyFeferony
- 2kusyOkurky nakládané
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 3lžíceKečup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem. Feferonky a okurky nakrájíme najemno.
- 2Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky silné přibližně 2cm, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme mletou paprikou.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a na něm plátky masa prudce osmahneme za všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň a přikryté dusíme nejdříve ve vlastní šťávě, později podlijeme vývarem z Masoxu. Když maso začíná měknout, přidáme k němu nakrájenou okurku a feferonky. Měkké maso poprášíme moukou a chvíli smažíme, pak za stálého míchání přilijeme zbylý vývar a přidáme kečup. Vaříme, dokud šťáva s přísadami nezačne houstnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.