Hovězí polévka s fritátovými nudlemi
40 min.
Ingredience
- 13,3gramůPolévkové koření
- 10gramůSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 80gramůVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
411 mg
Cukr
62 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 2Vejce dobře rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme prosátou hrubou mouku, trochu soli a vymícháme řidší těstíčko.
- 3Pánvičku potřeme tukem a z těstíčka pečeme tenké palačinkové placky.
- 4Z upečených placek nakrájíme užší delší nudle a usmažíme je v horkém tuku dočervena. Vyjmeme je a necháme okapat.
- 5Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku společně s fritátovými nudlemi vkládáme do polévky až při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Veronika
pá 18. 4. 2014
je to dobrý recept