Hovězí polévka s fritátovými nudlemi

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
411 mg
Cukr
62 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  • 2
    Vejce dobře rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme prosátou hrubou mouku, trochu soli a vymícháme řidší těstíčko.
  • 3
    Pánvičku potřeme tukem a z těstíčka pečeme tenké palačinkové placky.
  • 4
    Z upečených placek nakrájíme užší delší nudle a usmažíme je v horkém tuku dočervena. Vyjmeme je a necháme okapat.
  • 5
    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku společně s fritátovými nudlemi vkládáme do polévky až při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Veronika
pá 18. 4. 2014
je to dobrý recept