Hovězí polévka s kapáním
40 min.
Ingredience
- 80gramůVejce slepičí
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 13,3gramůPolévkové koření
- 20gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 10gramůPetržel - nať
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
531 mg
Cukr
62 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme.
- 2Vejce dobře rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně přidáváme prosátou mouku, až vznikne hladké, přiměřeně husté těstíčko.
- 3Kapání připravíme z těstíčka obvyklým způsobem. Uvaříme je v osolené vodě, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Hotové kapání zalijeme trochou hovězího vývaru.
- 4Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s kapáním až při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 5. 10. 2015
Hovězí polévka s kapáním
Hovězí polévka s kapáním chutnala nejvíc mému synovi. Stejně jako kapání. To mě sice moc neoslovilo 😁, ale když chutnalo synovi, určitě mu ho příště ještě udělám. Jinak recept je to samozřejmě naprosto skvělý a dávám pět hvězdiček. Polévka byla chuťově skvělá.