Hovězí polévka s kapáním

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
531 mg
Cukr
62 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme.
  • 2
    Vejce dobře rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně přidáváme prosátou mouku, až vznikne hladké, přiměřeně husté těstíčko.
  • 3
    Kapání připravíme z těstíčka obvyklým způsobem. Uvaříme je v osolené vodě, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Hotové kapání zalijeme trochou hovězího vývaru.
  • 4
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s kapáním až při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 5. 10. 2015
Hovězí polévka s kapáním
Hovězí polévka s kapáním chutnala nejvíc mému synovi. Stejně jako kapání. To mě sice moc neoslovilo 😁, ale když chutnalo synovi, určitě mu ho příště ještě udělám. Jinak recept je to samozřejmě naprosto skvělý a dávám pět hvězdiček. Polévka byla chuťově skvělá.