Hovězí polévka s krupicovými noky
30 min.
Ingredience
- 120gramůVejce slepičí
- 0,5gramMuškátový květ
- 13,3gramůPolévkové koření
- 20gramůSůl
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 10gramůPetržel - nať
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 150gramůPšeničná krupice
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
421 mg
Cukr
92 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme jej.
- 2Mléko osolíme a dáme vařit, přidáme máslo a za stálého míchání zasypeme prosátou krupicí. Mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Těsto necháme vychladnout a poté do něj zamícháme vejce a přidáme mletý květ.
- 3Z těsta vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou noky - 3ks na 1 porci. Noky vkládáme do mírně osolené vařící vody a vaříme 3-4 minuty.
- 4Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a okapané zalijeme trochou hovězího vývaru.
- 5Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s noky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.