Hovězí polévka s nudlemi a zeleninou

210 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
782 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Maso
  • 2
    opláchneme pod tekoucí vodou a v hlubším hrnci ho přivedeme k varu. Když voda vře, zmírníme oheň a vaříme na mírném ohni asi 40 minut. Potom přidáme sekanou cibuli a česnek a vaříme ještě dalších 20 minut. Měkké maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme ho na kousky, vývar scedíme přes utěrku. Dýni oloupeme, nakrájíme na kousky, které mírně posolíme a po 10 minutách osušíme promnutím v utěrce. Na pánvi usmažíme vaječné bílky a žloutky zvlášť. Usmažené části vajec nakrájíme na nudličky na ozdobu. Papriku opláchneme a nakrájíme na tenké proužky.
  • 3
    V hlubší pánvi na oleji krátce orestujeme kousky dýně, které potom zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme vlasové nudle a vaříme asi 1 minutu. Potom vývar scedíme a vařené nudle do misek naaranžujeme do stočeného bochánkovitého tvaru.
  • 4
    Vývar znovu vlijeme do hrnce, přivedeme ho k varu a rozmícháme v něm rozředěnou světlou sójovou omáčku se solí a dbáme, aby vývar zůstal světlý. Krátce povaříme a horký vývar rozlejeme do servírovacích misek na nudlové bochánky. Vývar s nudlemi ozdobíme kousky masa, proužky papriky, vajec a kousky dýně.
  • 5
    Polévku podáváme teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.