Hovězí polévka s nudlemi a zeleninou
210 min.

Ingredience
- 200gramůHovězí maso zadní
- 4litryVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyCibulka jarní
- 150gramůDýně
- 2lžičkySůl
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůNudle vlasové
- 18mililitrůOmáčka sojová světlá
- 0,2kusPaprika červená
- 20mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
782 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Maso
- 2opláchneme pod tekoucí vodou a v hlubším hrnci ho přivedeme k varu. Když voda vře, zmírníme oheň a vaříme na mírném ohni asi 40 minut. Potom přidáme sekanou cibuli a česnek a vaříme ještě dalších 20 minut. Měkké maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme ho na kousky, vývar scedíme přes utěrku. Dýni oloupeme, nakrájíme na kousky, které mírně posolíme a po 10 minutách osušíme promnutím v utěrce. Na pánvi usmažíme vaječné bílky a žloutky zvlášť. Usmažené části vajec nakrájíme na nudličky na ozdobu. Papriku opláchneme a nakrájíme na tenké proužky.
- 3V hlubší pánvi na oleji krátce orestujeme kousky dýně, které potom zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme vlasové nudle a vaříme asi 1 minutu. Potom vývar scedíme a vařené nudle do misek naaranžujeme do stočeného bochánkovitého tvaru.
- 4Vývar znovu vlijeme do hrnce, přivedeme ho k varu a rozmícháme v něm rozředěnou světlou sójovou omáčku se solí a dbáme, aby vývar zůstal světlý. Krátce povaříme a horký vývar rozlejeme do servírovacích misek na nudlové bochánky. Vývar s nudlemi ozdobíme kousky masa, proužky papriky, vajec a kousky dýně.
- 5Polévku podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.