Hovězí polévka s pálenými koulemi
40 min.
Ingredience
- 10gramůSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 40gramůVaječný žloutek slepičí
- 120gramůVejce slepičí
- 13,3gramůPolévkové koření
- 150mililitrůVoda pitná
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
524 mg
Cukr
115 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 2Stanovenou dávku vody vlijeme do vhodné nádoby, mírně osolíme, přidáme 1/3 dávky tuku a uvedeme do varu.
- 3Do vařící vody s tukem zamícháme prosátou mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Necháme těsto vychladnout a postupně vmícháme žloutky a vejce.
- 4Z hotového páleného těsta navlhčenou lžičkou vykrajujeme malé nočky - kuličky, 3 ks na 1 porci.
- 5Usmažíme je v horkém tuku dočervena a vyjmeme.
- 6Pálené koule spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou vkládáme do polévky až při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.