Hovězí polévka s vaječnou sedlinou
50 min.
Ingredience
- 0,2gramMuškátový květ
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 13,3gramůPolévkové koření
- 10gramůSůl
- 10gramůTuk
- 10gramůPetržel - nať
- 240gramůVejce slepičí
- 120mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
55 mg
Cukr
185 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 2Vejce pečlivě rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme muškátový květ a mírně osolíme.
- 3Směs nalijeme do ohnivzdorné nebo porcelánové nádoby vytřené tukem a 20-30 minut zvolna vaříme v nádobě s vodou nebo v páře.
- 4Prochladlou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na menší kostičky.
- 5Sedlinu vkládáme do polévky společně s omytou a jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.