Hovězí polévka s vaječnou sedlinou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
55 mg
Cukr
185 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  • 2
    Vejce pečlivě rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme muškátový květ a mírně osolíme.
  • 3
    Směs nalijeme do ohnivzdorné nebo porcelánové nádoby vytřené tukem a 20-30 minut zvolna vaříme v nádobě s vodou nebo v páře.
  • 4
    Prochladlou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na menší kostičky.
  • 5
    Sedlinu vkládáme do polévky společně s omytou a jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.