Hovězí polévka s vaječným svítkem
50 min.
Ingredience
- 13,3gramůPolévkové koření
- 50gramůTuk
- 10gramůSůl
- 60gramůMouka polohrubá
- 20gramůPetržel - nať
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 120gramůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
315 mg
Cukr
92 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 2Tuk dobře rozšleháme, postupně zamícháme žloutky, osolíme, lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a prosátou mouku a trochu omyté, jemně nakrájené petrželové natě nebo pažitky.
- 3Malým množstvím tuku vytřeme vhodný pekáček, vysypeme ho moukou a lehce v něm rozetřeme svítkovou hmotu. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
- 4Upečený a částečně prochladlý svítek vyjmeme a nakrájíme na malé kostičky.
- 5Do polévky vkládáme svítek spolu s jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.