Hovězí polévka s vaječným svítkem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
315 mg
Cukr
92 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  • 2
    Tuk dobře rozšleháme, postupně zamícháme žloutky, osolíme, lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a prosátou mouku a trochu omyté, jemně nakrájené petrželové natě nebo pažitky.
  • 3
    Malým množstvím tuku vytřeme vhodný pekáček, vysypeme ho moukou a lehce v něm rozetřeme svítkovou hmotu. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
  • 4
    Upečený a částečně prochladlý svítek vyjmeme a nakrájíme na malé kostičky.
  • 5
    Do polévky vkládáme svítek spolu s jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.