Hovězí polévka se smaženým hráškem
30 min.
Ingredience
- 160mililitrůMléko polotučné
- 13,3gramůPolévkové koření
- 10gramůSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 120gramůVejce slepičí
- 170gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
459 mg
Cukr
92 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 2Vejce dobře rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně přimícháváme prosátou mouku, až vznikne řidší hladké těstíčko. Z těstíčka obvyklým způsobem usmažíme hrášek a necháme jej na cedníku okapat.
- 3Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu se smaženým hráškem vkládáme do polévky až při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.