Hovězí polévka se zeleninovým svítkem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
730 mg
Cukr
188 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  • 2
    Mrkev a petržel očistíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Poté zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme okapat.
  • 3
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  • 4
    Žloutky rozšleháme, okořeníme muškátovým květem, mírně osolíme, přidáme tuhý sníh z bílků a lehce zamícháme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s nakrájenou zeleninou a hráškem.
  • 5
    Pekáček vytřeme tukem a vysypeme trochou mouky. Lehce do něj rozetřeme svítkovou hmotu a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
  • 6
    Prochladlý svítek vyjmeme a nakrájíme na menší kostičky.
  • 7
    Svítek vkládáme do polévky až při podávání, spolu s nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.