Hovězí polévka se zeleninovými noky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
827 mg
Cukr
317 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  • 2
    Květák a mrkev očistíme a uvaříme v osolené vodě. Potom zeleninu vyjmeme a nakrájíme na drobné růžičky a kostičky.
  • 3
    Do zbylého vařícího vývaru ze zeleniny přidáme tuk, zamícháme prosátou mouku a krupici a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce a nakonec zamícháme nakrájenou zeleninu a hrášek.
  • 4
    Z těsta vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou menší noky - 3ks na 1 porci. Vkládáme je do mírně osolené vařící vody a vaříme 3-4 minuty.
  • 5
    Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a okapané zalijeme trochou vývaru.
  • 6
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s noky vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.