Hovězí polévka se zeleninovými noky
40 min.
Ingredience
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 13,3gramůPolévkové koření
- 15gramůSůl
- 80gramůTuk
- 50gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 10gramůPetržel - nať
- 80gramůVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPšeničná krupice
- 50gramůKvěták
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
827 mg
Cukr
317 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 2Květák a mrkev očistíme a uvaříme v osolené vodě. Potom zeleninu vyjmeme a nakrájíme na drobné růžičky a kostičky.
- 3Do zbylého vařícího vývaru ze zeleniny přidáme tuk, zamícháme prosátou mouku a krupici a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce a nakonec zamícháme nakrájenou zeleninu a hrášek.
- 4Z těsta vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou menší noky - 3ks na 1 porci. Vkládáme je do mírně osolené vařící vody a vaříme 3-4 minuty.
- 5Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a okapané zalijeme trochou vývaru.
- 6Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s noky vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.