Hovězí přírodní plátky
110 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 120gramůTuk
- 250gramůCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
609 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně naklepeme, na okraji nařízneme blány, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části tuku po obou stranách.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, mírně ji osmažíme na zbylé dávce tuku, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
- 3Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 4Nakonec šťávu procedíme na plátky masa, přisolíme podle chuti a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 14. 9. 2016
Hovězí přírodní plátky
Klasická příprava z Receptur teplých pokrmů,pro větší jedlíky bych přidala více masa. Palec nahoru.😎