Hovězí řízečky s hruškami
60 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceBazalka
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyHrušky
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
44 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Hovězí roštěnec nakrájíme na menší řízečky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijónskou hořčicí. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia.
- 2Řízečky obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a řízečky osmažíme. Vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3V pekáčku smícháme bazalku se smetanou. Kousky hrušek vložíme do pekáčku, přilijeme smetanu, přidáme řízečky a a dusíme asi 30 minut.
- 4Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.