Hovězí řízek s parmskou šunkou a špenátem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
58 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
431 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na řízky, které naklepeme. Řízky osolíme, opepříme a do každého plátku vetřeme sušený česnek.
  • 2
    Špenát omyjeme, očistíme a nahrubo nasekáme, 2 minuty blanšírujeme v horké osolené vodě, poté vyjmeme scedíme a odložíme stranou.
  • 3
    Na řízky klademe plátek parmské šunky, nasekaný špenát, řízky překlopíme a zpevníme pomocí párátek.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízky na něm osmažíme. Poté je vyjeme z pánve a udržujeme v teple.
  • 5
    Do omastku na pánvi přilijeme zeleninový vývar, bílé víno a necháme projít varem. Přidáme limetkovou šťávu, smetanu a pepř.
  • 6
    Řízky servírujeme na připravené talíře a polévám smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.