Hovězí řízek s parmskou šunkou a špenátem
40 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaČesnek sušený
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůŠunka parmská
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
58 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
431 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na řízky, které naklepeme. Řízky osolíme, opepříme a do každého plátku vetřeme sušený česnek.
- 2Špenát omyjeme, očistíme a nahrubo nasekáme, 2 minuty blanšírujeme v horké osolené vodě, poté vyjmeme scedíme a odložíme stranou.
- 3Na řízky klademe plátek parmské šunky, nasekaný špenát, řízky překlopíme a zpevníme pomocí párátek.
- 4Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízky na něm osmažíme. Poté je vyjeme z pánve a udržujeme v teple.
- 5Do omastku na pánvi přilijeme zeleninový vývar, bílé víno a necháme projít varem. Přidáme limetkovou šťávu, smetanu a pepř.
- 6Řízky servírujeme na připravené talíře a polévám smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.