Hovězí řízky dušené se slaninou a cibulí
92 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 70gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
535 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, kterou jsme rozmíchali s mletou paprikou. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno.
- 2Maso z obou stran usmažíme na sádle do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vložíme slaninu i cibuli a osmažíme. Poté zředíme vývarem, vložíme zpět řízky a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme vroucí vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.