Hovězí řízky pečené
88 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
110 mg
Cukr
249 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a namáčíme v rozšlehaných vejcích. Řízky smažíme v pekáči na sádle z obou stran dozlatova.
- 2Maso potom podlijeme horkým vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je měkké. Během pečení maso obracíme a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.