Hovězí řízky s brusinkami
40 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na omáčku
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 120mililitrůVíno červené
- 150mililitrůKompot brusinkový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
102 mg
Cukr
403 mg
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji z obou stran do zlatova. Poté vyjmeme a držíme v teple.
- 2Do výpeku vmícháme mouku, zarestujeme, přidáme protlak a pár vteřin smažíme. Následně vlijeme vývar a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Do omáčky vmícháme víno, kompotované brusinky, sůl, worcesterskou omáčku a krátce povaříme. Do hotové omáčky přidáme máslo.
- 3Maso podáváme přelité brusinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.