Hovězí řízky s brusinkami

40 min.
Evropa

Ingredience

  • Na omáčku
    • 40gramůMouka pšeničná hladká
    • 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
    • 250mililitrůHovězí vývar základní
    • 120mililitrůVíno červené
    • 150mililitrůKompot brusinkový
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
102 mg
Cukr
403 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso rozkrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji z obou stran do zlatova. Poté vyjmeme a držíme v teple.
  • 2
    Do výpeku vmícháme mouku, zarestujeme, přidáme protlak a pár vteřin smažíme. Následně vlijeme vývar a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Do omáčky vmícháme víno, kompotované brusinky, sůl, worcesterskou omáčku a krátce povaříme. Do hotové omáčky přidáme máslo.
  • 3
    Maso podáváme přelité brusinkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.