Hovězí řízky s květákem a hráškem
80 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 400gramůKvěták
- 250gramůHrášek
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
20 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Květák očistíme, rozebereme na růžičky, opláchneme a necháme okapat.
- 2Řízky na sádle osmažíme z obou stran dozlatova. Poté zalijeme vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme květák, čerstvý vyloupaný hrášek a dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.