Hovězí řízky v pórku se smetanou
85 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 70gramůSlanina vepřová
- 600gramůPórek
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Slaninu nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat.
- 2Maso na osmažené slanině z obou stran usmažíme dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu pórek a dodusíme.
- 3Udušené maso vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, vrátíme do omáčky maso a už jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.