Hovězí řízky zapečené se žampiony a sýrem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
70 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Očištěné houby pokrájíme na plátky, cibuli krájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.
  • 2
    Řízky zprudka osmažíme na sádle z obou stran do zlatova, poté je přeložíme do pekáče. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme žampiony, osolíme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Když houby změknou, zalijeme je vejci, která jsme rozšlehali se smetanou, přidáme nať a směs za stálého míchání necháme přejít varem.
  • 3
    Houbovou směsí přelijeme řízky, poklademe plátky sýra, lístky másla a v předehřáté troubě zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.